Πένυ Μπαϊλη

Oriental

Πενυ Μπαϊλη

Oriental

IMG_6141 (002)

Χορογράφος – Καθηγήτρια και χορεύτρια Ανατολίτικου χορού (Oriental-BellyDance).Συντάκτρια και Εξετάστρια επί σειρά ετών του Βηματολογίου Ανατολίτικου χορού για Επαγγελματικές και Ερασιτεχνικές εξετάσεις από τον Σύλλογο Χορογράφων – Προπονητών Ελλάδος – Ε.Χ.Ο.Ε .Δασκάλα στην ομάδα της Keti Sharif  A-Z Teachers.

Διεθνής κριτής σε διαγωνισμούς χορού (Oriental). Χορογράφος και χορεύτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές και σήριαλ. Στα 12 της χρόνια ξεκίνησε χορό της κοιλιάς, όπου ένα χρόνο αργότερα πήγε στο Κάϊρο και παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια από καταξιωμένους χορογράφους όπως Mahmoud Reda, Nour, Raqia Hassan, Farida Fahmy, Keti Sharif, Tito, Hadia, και άλλους πολλούς, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με τακτικά ταξίδια εκεί.

Διδάσκει από το 1998.Παράλληλα διδάσκει σε σεμινάρια και παίρνει μέρος σε παραστάσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η χορευτική της ομάδα έχει πάρει πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.Έχει συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες όπως Omar Farouk Tekbilek, Natasha Atlas, Cairosonic-Mahmoud Fadl , Γλυκερία και πολλούς άλλους.